Вас вітає Рівненська ЗОШ
П`ятниця, 29.03.2024, 18:23
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 3 » Тиждень іноземних мов
14:04
Тиждень іноземних мов

«Рецепт миру…»

Можливо шановний читач хотів би

 прочитати звичайні рекомендації,

як зберегти мир в наш час.

Але цей  рецепт неординарний.

Ми розпізнали його в контексті

 предметного тижня іноземних мов

в Рівненській школі.

Хто не чув шедеври світової класики, музичні композиції  Моцарта, Бетховена, Шопена, Штрауса? Мабуть, не можна знайти жодної такої дорослої людини. А чи знаєте Ви, що класична музика має прямий вплив на організми і навіть на воду? Хто не бачив, подивіться цей дослід науковців «Вплив музики на рослини/воду». Це таке диво, яке не можна описати словами! Структура  води перетворюється з хаотичної на структуровану, прекрасну і казкову (до речі,таку саму конфігурацію мають молекули води після молитви на Водохреща). А ще така музика покращує розумову діяльність – знаменитий «ефект Моцарта». Ось чому вчителі іноземної мови, Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, вирішили ознайомити учнів з всесвітньо відомими німецькими та австрійськими композиторами, їхніми шедеврами, науковими дослідами  рамках проведення тижня іноземних мов.

 Заходиш у школу, і що це?!…Лунає музика світових класиків. Учні танцюють,  насолоджуються, наповнюються позитивом на перерві… Так розпочався тиждень іноземних мов у  школі. Кожен день був по-своєму цікавий та пізнавальний.

У вівторок був проведений загальношкільний інформаційний вісник, на якому учні школи дізнались, що класична музика робить їх розумнішими, добрішими. Дізнались також про цікаві факти з життя Л.В. Бетховена, В.А. Моцарта  Й. Штрауса та з задоволенням прослухали їх музичні шедеври. Інформаційний вісник дуже сподобався всім присутнім, як самим гостям так і тим, хто приймав безпосередню участь у його підготовці. Яскраві презентації, які лунали на фоні класичних мелодій зацікавили слухачів, змусили замислитись «А чи ту музику ми слухаємо?».

Так, налаштувавшись на позитив, учні замислились над продовженням фрази «Наша планета не для війни, а для…». Свої роздуми вони презентували англійською та німецькою мовами у формі фотографій. Адже в наш час тема миру на планеті, як ніколи стала актуальною і болючою.

Додаток Фото 1  

Настав день, якого дуже чекали учні середньої та старшої ланки. Вся школа була запрошена до ресторану «Страви світу». Кожен клас презентував національну страву вибраної країни на іноземних мовах. Учні ознайомили всіх з кулінарними традиціями країн, рецептами улюблених страв і все це  «оздобили» музичними номерами. Свято було веселе, яскраве, цікаве та пізнавальне! Звичайно були переможці. Компетентне журі, дотримуючись всіх критеріїв оцінювання даного конкурсу, перемогу присудило учням 9 класу. А приз глядацьких симпатій дістався   восьмикласникам, які  зачарували глядачів своїм віденським вальсом.  Але переможених не було, бо кожен отримав багато позитивних емоцій, збагатив та поповнив свій багаж знань, навчився радіти за перемогу та успіхи інших (що є «рецептом взаєморозуміння, а отже -  й миру»)

Додаток Фото 2        

Для учнів початкових класів також настав їх зірковий час. Вони продемонстрували свої вміння та навички з англійської мови, акторську майстерність під час інсценізації казки «WoodenHouse» («Теремок»).Всі учні старанно виконували свої ролі, демонстрували толорантність в казці на новий лад, бо в кінці казочки всі дружно залишились жити разом у спільному будиночку,тим самим нагадавши нам дорослим, як можна жити дружно та мирно, не зважаючи на те, що ми такі різні… Казка, показана молодшими школярами, принесла море позитиву. Юні актори зірвали шквал аплодисментів та безліч компліментів.

Додаток Фото 3,4    

Щиро дякуємо учителям іноземних мов – Пацюк Людмилі Ярославівні та Ярошевській Ользі Валентинівні за організацію такого цікавого, пізнавального,  корисного та виховую чого предметного тижня! Дякуємо за «рецепт миру» ! Давайте всі разом користуватися ним !

З повагою колектив батьків.

 

 

 

 

Переглядів: 555 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz