Вас вітає Рівненська ЗОШ
П`ятниця, 29.03.2024, 00:40
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 1 » Думай, пізнавай, твори, дитино!
23:12
Думай, пізнавай, твори, дитино!

                                                                     

     Зростаючи, дитина кожного дня вивчає оточуючий світ, сприймає отриману інформацію, обирає те, що  їй здається цікавим. А  цікавим є яскраве та нове,  знайоме та буденне швидко  набридає. Саме  через це школярі  - початківці особливо прагнуть емоційного стимулювання до навчання, вимагаючи від вчителів школи творчої праці.  Вчителі початкових класів Рівненської ЗОШ І- ІІІ ступенів знаходяться в постійному пошуку – як забезпечити виконання навчальних програм, водночас не перевантажуючи дітей. Тому шукають цікаві, нестандартні форми роботи, які захоплюють учнів і водночас виконують навчальну функцію. Серед найбільш дієвих способів мотивування до навчання і пізнання учнів початкових класів стало проведення тижня початкових класів. Тиждень проходив з 25 по 29 січня під загальним гаслом: «Кожен день у нас цікавий, веселий, творчий та яскравий ». Кожен день мав свою назву: «МИ – СПРАВЖНІ ДРУЗІ», «МИ – ПАТРІОТИ СВОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ», «МИ - ПРИРОДОЛЮБИ», «МИ -  ТВОРЧІ ТА ТАЛАНОВИТІ», «МИ ЦІНУЄМО СВОЄ  ЗДОРОВ´Я ».

 Протягом тижня не було  жодної вільної хвилинки ні у вчителів, ні в дітей. Як яскраві каруселі один день змінювався іншим, різноманітні конкурси змінювалися на виставки малюнків, поробок. Веселі перерви піднімали настрій, а флешмоби  створювали незабутню атмосферу свята. Навіть старшокласники підтримали буккросинг «Подорож книги» та міні-проект «Просто так». Весь тиждень вони разом з учнями початкових класів дарували «просто так» один одному вітальні листівки, говорили компліменти. Радує те, що діти не забували й про вчителів та працівників школи. Всі ще раз переконалися, що дарувати радість іншій людині – це дарувати радість перш за все собі.

 Почуттям високого патріотизму, любові та гордості за свою Вітчизну була пронизана виховна година «Хай в серці кожної дитини живе любов до України». Всі свої прагнення та надію на процвітання рідної країни діти виразили в малюнковому вернісажі «Омріяна Україна очима дітей», а флешмоб «Перлина Україна» викликав бурю позитивних емоцій.

     День природолюбів пройшов під девізом:« Ми всі господарі природи, тож збережемо її вроду!» . Діти  з захопленням побували на «Галявині чудес», прийняли участь в акції «Ми природу дуже любим і друзями їй будем», стали учасниками усного журналу «Голос рідної природи розуміти серцем вчись»

     Незабутні враження принесли учням початкової школи  інсценізація казки «Wooden House», виставка «Hand made» та конкурс дитячої  творчості «Маленькі гіганти». Інсценізуючи казку «Wooden House» діти перевтілювалися у справжніх акторів. Додавало значущості й те, що герої розмовляли англійською мовою. Казка сподобалася всім: і учням-глядачам, і педагогам, але найбільше задоволення отримали самі виконавці ролей, адже кожен з них мав змогу показати свої здібності, артистизм та знання англійської мови. Бурхливими оплесками супроводжувався конкурс «Маленькі гіганти». У дружньому суперництві діти виборювали звання найкращого танцівника, декламатора, сценариста та представника оригінального жанру.  Ними відповідно виявилися Ярошевська Дар’я (2 клас), Романенко Інеса (4 клас), сценаристи – Ярошевська Діана, Гладун Олександра, Катруха Каріна ( учні 4 класу), а в оригінальному жанрі дивував всіх своїми фокусами учень 1 класу Гуров Євгеній.  Виставка «Hand made» порадувала всіх справжніми витворами мистецтва.

    Великий заряд енергії, радість, позитивний настрій  та бажання зміцнювати своє здоров’я отримали діти  від веселої естафета «Зимові розваги», флешмобу «Щоб здоров’я гарне мати – треба всім нам танцювати» та квесту «Пошук найціннішого скарбу…» Мета цих заходів була досягнута : діти одноголосно визначили, що найцінніший скарб – це здоров’я і його потрібно берегти , тому що « Хто здоровий, той не плаче,

Жде його в житті удача.

Він уміє працювати,

Вчитись і відпочивати…»

   Тиждень закінчився під бурхливі оплески дітей та слова подяки від батьків. Він став ще однією яскравою сторінкою у житті шкільної родини.

   Вчителі початкових класів подякували дітям за їх активність, творчість та неповторність, а батькам – за підтримку та  небайдужість до життя школи. Організатори тижня висловили сподівання, що  зерна патріотизму,  доброти і творчості, посіяні у маленькі дитячі душі,  згодом проростуть міцними паростками знань, любові та поваги.

  

Переглядів: 779 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 1
1 Тетяна Хаюк  
0
Тиждень був цікавим та насиченим. Приємно, що діти та вчителі - одна команда!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz